Sjas

Servei Jove d’Atenció a les Sexualitats

sjas- placer

Què puc fer per a sentir més plaer?

Coneixes totes les teues zones erògenes? T’has plantejat quant de plaer pots arribar a sentir? Saps quines són les zones més sensibles del teu cos?

Saps què t’agrada i què no t’agrada?

Tot el nostre cos, des del cap fins a la punta dels peus, està cobert de pell i milions de terminacions nervioses que el fan molt sensible. Quan parlem de plaer i de sexualitat és molt comú que ens centrem només en els genitals i ens oblidem de la resta del nostre cos. 

També se’ns sol passar per alt el poder que pot tindre el nostre cervell a l’hora de condicionar el plaer que sentim. Des de la ment podem bloquejar el plaer sexual si no estem a gust, si no estem còmodes o si alguna cosa no ens agrada, o també podem estimular-lo mitjançant les fantasies.

De fet, hi ha persones que senten excitació sexual i, fins i tot, poden tindre un orgasme dormint, sense cap contacte físic, només amb l’estimulació que pot produir un somni.

Per a gaudir del plaer al màxim amb el nostre cos, el primer pas és conéixer-nos.

Coneixes bé tot el teu cos? T’has parat a mirar-te amb deteniment? Sabries dir quines són les parts que més t’agraden? 

Ací tens una manera de conéixer el potencial del teu cos:

  • Crea un ambient còmode i íntim
  • Acaricia el teu cos sencer, pots estimular des del cabell fins a les puntes dels dits dels peus.
  • Explora i investiga què passa quan t’acaricies el cap, els cabells o la cara.
  • Prova amb diferents pressions i ritmes.
  • Repeteix el mateix amb totes les parts del teu cos.
  • Fes-ho amb cura i molta calma.
  • Experimenta què és el que realment t’agrada i el que no.

Per a finalitzar, pots dibuixar el teu propi mapa erogen: agafa llapis i paper i dibuixa el teu cos, després ves acolorint les zones que et produeixen plaer, aquelles que donen una resposta sexual mitjançant la carícia, el contacte o l’estimulació.

Pots anar investigant i ampliant el teu mapa erogen al teu ritme!

I què passa amb els genitals?

En general, des que naixem, estem rebent missatges distints segons el nostre sexe biològic, i en el pla sexual aquesta diferència és encara més marcada. Les persones amb penis estan familiaritzades amb els seus genitals, estan acostumades a veure’s el penis i a tocar-lo, de fet, ho fan cada vegada que van al bany. Però les persones amb vulva no tenen la mateixa relació amb els seus genitals.

La vulva està més amagada, no es veu a simple vista i, a més a més, hi ha encara molt de tabú amb el seu coneixement i moltes resistències per a parlar de la masturbació. Si tens vulva, pots utilitzar un mirall per a veure com és exactament, saber com són els teus llavis, el teu clítoris, on tens la uretra o com és l’entrada de la teua vagina. També quines sensacions tens en acariciar-te i què et dona plaer.

El coneixement del teu cos pot fer que tingues un millor concepte de tu mateixa. Si saps què t’agrada i què no t’agrada, què vols, què desitges i què és un no, podràs dir on estan els teus límits i tindre tot el poder sobre el teu cos. Això t’ajudarà a gaudir del sexe, a soles i en companyia, i evitar algunes situacions incòmodes i no desitjades.